𝄞 Svar på frågestunden 𝄞


Lördag
10.52
Jag sa söndag men jag tror att jag inte har mer frågor nu så här kommer dom.
Länkar era bloggar som har frågat. Om jag inte tagit med just din fråga i din blogglänk så är det bara för att nån annan har frågat exakt samma fråga.
 
 
Amanda: Skönt att du börjar bli frisk nu från förkylningen. Ja du är saknad, gillar att läsa din blogg :) Vad har du för funktionshinder? jag har själv en Cp- skada :)
Svar: Fint att höra att jag är saknad & att du gillar läsa min blogg! Det värmer. 
Ja jag har en CP-skada jag också.
 
Sara: Rörelsehinder? Det visste jag inget om så berätta gärna mer? Sen undrar jag; nämn tre saker om dig själv som dina vänner skulle nämna om man bad dom beskriva dig?
Svar: Jag ska försöka förklara så lättförståeligt som jag kan. Jo jag har ett rörelsehinder från födseln. Kom inte ut med huvudet före som alla andra utan rumpan. Jag kunde inte andas när jag kom ut så jag fick ligga i kuvös ett tag. Under den tiden jag inte fick luft "skadades" mina muskler i benen så dom är inte lika starka som dom som föds "normalt". Jag har en högerarm/hand som är stel som jag inte kan slappna av i som gör att jag hatar att ta i hand. Med högern i alla fall.
Jag kan gå några steg OM nån håller mig handen. Men absolut inte långt & jag kan inte stå upp alltför länge. Är alltså INTE förlamad.
Det sitter ju i hjärnan på nåt vis men det betyder inte att jag är "dum i huvudet" som de flesta jag mött i livet verkar tro. Fördomar alltså...suck! Hoppas detta var okej info. Annars är det bara att fråga mer.
Mina närmaste beskriver mig.
1. Humoristisk, fnissig, lite svårflörtad.
2. Jag känner inte dig så väl men en bestämd varm & humoristisk ung kvinna tycker jag mötas i dig - fint att ha träffats.
3. Cool, bestämd, kärleksfull
 
Therese: Nämn dig med 3 ord.
Svar: omtänksam, tyst & kramig
 
Emmelie: Vad skulle du vilja uppnå i ditt liv?
Svar: Svår fråga, vet inte riktigt hur jag ska tolka den men jag vill förmedla vissa saker som jag skrivit i min bok. 
 
SaraMadeleine: Vad ska du göra under påsken? Vilket är ditt favorit djur?
Svar: Nästa lördag ska vi till mina svärföräldrar på påsklunch. Hundar! Men för det mesta dom små raserna. (som inte blir stora)
 
Bella: Om du har en psykisk ohälsa eller funktionshinder?
Svar: som sagt funktionshinder ja. psykisk ohälsa till & från. Har mått jättedåligt. Gått utredningar för Borderline & bipolaritet men de kan inte säga svart på vitt. Osäkert.
 
MrsKjellstrom: Vad för musik gillar du? Hur ser en perfekt dag ut för dig? Vill du ha barn?
Svar: Oj det är rätt blandat. Rock, metal, pop. Det enda jag avskyr är dansband. Heavy metal eller va det heter har jag lite svårt för. Den genren där dom bara skriker. Det gillar jag inte. Typ när det inte har nån melodi. I min header står det Musik där kan man se va jag har lyssnat på eller lyssnar på.
En perfekt dag...oj, när man är ledig. När jag går upp & inte har nån tid att passa. Inget jobb. Bara sitter i soffan & läsa en bra bok. Blogga. Träffa dom jag saknar, om dom hälsar på eller jag åker till dom.
Nej, jag vill inte ha barn.
 
Freja: Vilket är ditt absolut bästa minne?
Svar: Oj det är många. Sista mötet med min mormor innan hon dog. När M & jag gifte oss. Min allra första konsert jag var på.
 
Charlotte: Om du kunde jobba med/göra vad du ville utan att behöva tänka på utbildning eller pengar - Vad hade du gjort? Vad finner du intressant hos en annan bloggare? Har du några favorit bloggare?
Svar: & utan att jag hade ett rörelsehinder & satt i rullstol så hade jag velat jobba på Akademibokhandeln. Eller nån form av receptionist.
Läsa hur nån annan tänker & känner & gör på dagarna. I fall man har en känsla om nåt som nån annan skriver om & så känner man igen sig i känslan eller händelsen. 
Nej det tror jag inte. Tycker om att läsa o kommentera hos dom som är med i samma grupper på facebook t ex.
 
Jennie: Vad gör du helst en ledig dag? Vart skulle du vilja resa? Vad gör du på din fritid? Vilken är din favoriträtt?
Svar: Gör en ledig dag & gör på min fritid är lite samma. Jag läser böcker. Bloggar om jag har nåt att berätta. Skrev i min bok men ni ska den redigeras så det gör jag när den som hjälper mig kan. Ser på film. Handlar. Städar det jag kan.
Skulle vilja resa till USA nånstans. Förr hade jag velat sett Ryssland också men där har jag varit nu. Var där 2015. Kan se lite bilder här om du vill. Långt ner på sidan.
Älskar risotto.
 
Yela: Va kul att se dig tillbaka här! Ska ta och ställa någon fråga till din frågestund också 😃 Vad har du för intressen? Vad gör du helst en ledig dag? Vad har du för drömmar i livet?  Redan ställt frågor men ser fram emot att läsa dina svar! Kan köra en till fråga, vilka bloggar brukar du läsa? 😊
Svar: Tusen tack! Det var fint att höra! Det var lite samma fråga som Charlotte & Jennie fråga så jag hoppas du finner svaren där. Om inte så får du ställa igen om jag missförstod. 😊
 
Kamilla: Vart ska ni kryssa nånstans? Vilka fyra personer skulle du vilja ha vid ditt middagsbord om du fick välja vilka du ville?
Svar: Vi ska kryssa vid Norge. Haha OJ. Kändisar då eller? Eller vem som helst?
Om du menar kändisar så dom i kent hahaha. Om du menar vem som helst så några vänner till familjen.
 
Trollkatt: Vad ger dig absolut störst psykisk njutning? Typ med lyckokänslor, spänning etc.
Ja det är klart att det vore jätteintressant att läsa om ditt rörelsehinder, och hur vardagen fungerar kring det. En annan intressant sak är, vilken musik växte du upp med och tycker du att den har varit med och format dig som person?
Svar: När det inte finns några måsten mår jag som bäst. Lyckokänslor när jag är med nån som får mig att må bra, får mig att skratta, nån som får mig att känna att jag kan vara mig själv utan att jag känner att denna kommer dömma mig eventuellt (för den jag är).
Vardagen funkar relativt bra men om jag nån gån utsetts för nåt som påminner mig att jag inte kan göra vad som helst - typ det kan vara en sån enkel grej som att jag vill gå in i en butik men ser då att det är två trappsteg t ex då slår verkligheten till som en käftsmäll.
Sen mår jag ju som bäst när INGET påminner mig (mer än vanligt) att jag är rörelsehindrad.
Allt det här skriver jag ganska mycket om i min bok.  
Minns en period när jag var mindre när mamma & pappa lyssnade på Pet Shop Boys, Lisa Ekdahl, Eldkvarn, Fools Garden. Det är dom jag kommer på nu. Hur det format mig? Hmm, jag vet inte. När jag lyssnar på dom idag så tänker jag tillbaka. Minns när pappa kom hem från jobbet eller bara på helgerna så satt han på skivorna i vardagsrummet så det hördes enda till mitt rum. Tror att jag gick till vardagsrummet då för jag ville lyssna.
 
Lillan: Åh du är tillbaka gud så skönt att se! Förstår att de är tungt med förkylning och så då orkar man inte blogga på så mycket. Vad kul med frågestund ❤️ Jag skulle vilja veta varför du börja blogga & vad som inspirerar dig ?
Svar: Men ååhh tack så mycket! Nu blev jag glad! Har startat upp många bloggar. Denna är nog den jag haft längst. Ångrar lite att jag bytt. Hade varit intressant att läsa hur man skrev & så då. Varför var för att jag behövde ventilera mig. Få ut det jag hade inom mig. Jag skrev "fysisk" dagbok. Bok & penna liksom - när jag gick i mellanstadiet. Ville få ut det jag hade inom mig. Sen nu med alla grupper på facebook är det ju extra kul med att dessutom få respons på det man skriver, tycker & känner på alla sätt & vis. 
 
Amanda: Vad är din favorit färg ? Vilken är din favorit film och bok ?
Svar: Oj, hmm, klädmässigt så svart, rött, vitt (dock inget helvitt) Annars gillar jag en viss ljusblå färg. För ett tag sen hade jag Girl Interuped som favoritflm.
Den bästa boken. I alla fall den som hade ett så vackert språk hette: Din kära syster
 
Lisa: Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Svar: Går till praktiken / jobb. På vägen hem handla om det behövs. Städar (det jag kan) undan om det är stökigt. Läser, ser på filmer. Väntar tills mannen kommer hem så äter vi middag ihop & ser nåt på tv. 
 
Hanna: Vart bor du? Har du några syskon? Vad är det roligaste du vet? Om du fick en miljon, vad skulle du göra då?
Svar: Bor i Skåne. Har en lillasyster som är elva år yngre än mig. Vi har pratat om vad vi skulle göra om vi vann sjukt mycket pengar. Hade flyttat till ett hus hade Marcus sagt. Vi hade velat åka & kryssa mer än va vi gör nu. Jag hade köpt en ny dator bara sådär. Köpt det jag vill ha utan att behöva tänka på om man har pengar på kontot. 
 
Johanna: Har du nån dröm?
Svar: Stor fråga, drömmer om mycket. Om både sånt som kan bli sant & sånt som är omöjligt. Att folk gillar min bok & att den blir nåt bra. Drömmen om att kunna sjunga. Springa & gå.
 
Hannah: Är du kär i någon? 😊
Svar: Hihi. Ja, jag är kär i min man M 😊
 
Marie: Vad är ditt drömjobb?
Svar: Jobba i bokhandel eller som bloggare
 
Emma: Va fick dig att blogga här? Hur känd i blogg världen vill du bli? Om du fick vara med i en tv program & få 1 miljon för att medverka där vilken skulle de vara?
Svar: Har alltid bloggat på blogg.se vet inte varför jag just började där. (om det var det du menade. Gillar att skriva av mig. HUR stor vet jag inte men drömmen vore ju att tjäna pengar på bloggen. Haha oj tv program...skulle aldrig våga! Även om jag fick 1 miljon. Så tråkig är jag haha.

Ullie: Va skönt att du börjar bli piggare ja är ju inte så gammal läsare här men har ni barn eller vill ni ha några ( hoppas det inte va nån dum fråga då får du ta bort den önskar er en fin torsdag kramar
Svar: Ingen fara. Nej vi vill inte ha barn. Det har jag aldrig velat.
 
Nettan: Hur kom du på din bloggadress ?
Svar: Tror den hette soclose först bara. Varför vet jag inte. Tror det är en låt som hette så av ett band jag lyssnade på. Sen la la till december bara för att jag gillar den månaden. Folk trodde ett tag att jag föddes nära december så är det ju inte. December ligger bara nära mitt hjärta.
 
Tusen tack för alla frågor! Detta var roligt tyckte jag. Hoppas ni tyckte det också & fick svar på det ni fråga. Sen får ni gärna säga om ni vill att jag har den gång till i framtiden 😊
 

#1
💎 Skrivet av: Lena

Datum: 13 2019
Klockan: 13:55:11
Bloggen: http://3pa2.wordpress.com

Intressant läsning, bästa svaret var att du var kär i din man. Önskar alla par skulle känna så för varandra


#2
💎 Skrivet av: Amanda Stödberg

Datum: 13 April 2019
Klockan: 14:28:53
Bloggen: http://www.nouw.se/amandastodberg

Intressant läsning :) Jag skulle aldrig våga ha frågestund då man aldrig vet vilka frågor man får.

Jag tyckte det var bra frågor och väldigt bra svar

Svar: Ja det vet man ju aldrig. Fast om jag hade fått konstiga/obehagliga eller nåt sånt så hade jag inte svarat på dom. Tack!
soclosedecember.nu


#3
💎 Skrivet av: Ariella

Datum: 13 April 2019
Klockan: 14:52:15
Bloggen: http://nouw.com/ariella

Oj vad många frågor du fick. Intressanta och roliga både frågor och svar.

Svar: Ja, det blev faktiskt en del. Det blev jag glad över
soclosedecember.nu


#4
💎 Skrivet av: Bella

Datum: 13 April 2019
Klockan: 15:10:36
Bloggen: http://www.Belliz.se

Tack för ditt svar


#5
💎 Skrivet av: Jane

Datum: 13 April 2019
Klockan: 15:13:37
Bloggen: http://nouw.com/jjaneberglund

Så kul med såna här frågor & svar. Få lära känna bloggaren lite mera 😀


#6
💎 Skrivet av: Amanda

Datum: 13 April 2019
Klockan: 15:25:33
Bloggen:

Åh vad roligt att få läsa dina svar :)

Svar: Det var roligt att få & att svara på dom också :)
soclosedecember.nu

#7
💎 Skrivet av: Pärla

Datum: 13 April 2019
Klockan: 16:03:11
Bloggen: http://shinelikeapearl.se/

Mysigt med påsklunch, vi firar inte påsk. Låter härligt att ut och kryssa.


#8
💎 Skrivet av: Martina

Datum: 13 April 2019
Klockan: 17:28:53
Bloggen: http://https://tantlyckra.wordpress.com/

Intressanta frågor du fick 😊

Ett kul sätt att lära känna dig bättre på 😍

Svar: Tycker också att dom var intressanta 😊 folk verkar vilja veta saker om en. Tack 😍
soclosedecember.nu


#9
💎 Skrivet av: Moa Larsson

Datum: 13 April 2019
Klockan: 17:31:28
Bloggen: http://https://nouw.com/moafidelie

Har också funderat på att smälla till med en frågestund på bloggen, men har inte kommit till skott ännu. Blir lite inspirerad nu faktiskt! Känns som att folk verkligen vågar fråga saker när man har en. Och för oss relativt nya läsare är det ju perfekt för att lära känna dig lite mer!


#10
💎 Skrivet av: Therese

Datum: 13 April 2019
Klockan: 17:49:43
Bloggen: http://www.nouw.se/2barnsmammaochfru

Vilka härliga frågor du fick =) kul att läsa dina svar och få lära känna dig lite mer =)


#11
💎 Skrivet av: Wifeey

Datum: 13 April 2019
Klockan: 18:05:04
Bloggen: http://wifeey.se/

Så många frågor du fick och va roligt att läsa alla din svar :D
Jag tycker de e så roligt att få lära känna den bakom bloggen eller vad man ska säga <3

Svar: Det blev väldigt många men det är bara kul tyckte jag. bara ni orkade läsa hehe :D Det tycker jag också är är roligt att få veta <3
soclosedecember.nu


#12
💎 Skrivet av: Emmelie

Datum: 13 April 2019
Klockan: 18:19:00
Bloggen:

Vad roligt att läsa och få veta lite mer om dig :)

Svar: Fint att höra :) Det blev ju en del frågor
soclosedecember.nu

#13
💎 Skrivet av: Sanna

Datum: 13 April 2019
Klockan: 18:46:01
Bloggen: http://nouw.com/sannaevelyne

Vilka bra frågor du fått! Alltid roligt att få läsa svaren :)

Svar: Visst var dom. Tack :)
soclosedecember.nu


#14
💎 Skrivet av: Hanna Karlsson

Datum: 13 April 2019
Klockan: 20:43:38
Bloggen: http://hannafialotta.blogg.se/

Vad roligt att läsa dina svar. Nu fick jag lära känna dig mer, vem du är som skriver här. Vilka bra frågor du fick.


#15
💎 Skrivet av: Sarah

Datum: 13 April 2019
Klockan: 20:56:33
Bloggen: http://CheerSarah.devote.se

Förstår att bröllopet är ett av dina favoritminnen :) Det hade inte varit helt fel att få en miljon :)


#16
💎 Skrivet av: Emma

Datum: 13 April 2019
Klockan: 21:25:21
Bloggen: http://nouw.com/jagochminahj%C3%A4rtan

Intressant läsning & bra svar till de frågor du fick !!!

Svar: Tack!!
soclosedecember.nu


#17
💎 Skrivet av: Sandra

Datum: 13 April 2019
Klockan: 22:20:05
Bloggen: http://www.sandifighter.se

Tycker det är bra med bloggar som din som visar att man kan ha en skada i kroppen sen födseln, att man är "normal" i huvudet.
Jonas Helgesson är en stor hjälte för mig, han visar att allt går även om man har en cp-skada ❤
Följer han på instagram ❤

Svar: Tack så mycket! Försöker att förmedla att folk borde ha mer "öppenhet" & inte döma det första h*n gör! Hinner ju ibland knappt öppna munnen & prata innan jag får en blick som dömer. Ska kolla upp han på Instagram!
soclosedecember.nu


#18
💎 Skrivet av: ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★

Datum: 13 April 2019
Klockan: 23:27:10
Bloggen: http://www.saramadeleine.se

Så roligt att läsa dina svar, och så mycket man fick lära sig om dig. Kul också att du likt mig har hundar som favoritdjur :)

Svar: Kul att höra. Roligt va det också att göra :)
soclosedecember.nu


#19
💎 Skrivet av: charlottelinden.se

Datum: 14 April 2019
Klockan: 00:46:24
Bloggen: http://charlottelinden.se

Åh, vad roligt att läsa dina svar! Det där med fördomar mot personer som har rörelsehinder eller annan funktionsvariation är någonting som stör mig så otroligt mycket. Vi är alla människor och att döma någon annan innan man överhuvudtaget har försökt lära känna personen är så otroligt fult och onödigt.

Svar: Tack! Fått jättefin respons på svaren också. Ni gillar det verkligen verkar det som & då blir jag jätteglad! Jag vet det är fruktansvärt.
soclosedecember.nu


#20
💎 Skrivet av: Yela

Datum: 14 April 2019
Klockan: 01:07:04
Bloggen: http://beautyela.se

Oj så många frågor, va roligt att läsa! Lät spännande att du skriver en bok, va handlar den om? 😊

Svar: Tack ja, det blev en del. Men det var bara roligt. 😊 Den handlar om mig. Mitt liv. En självbiografi är det
soclosedecember.nu


#21
💎 Skrivet av: Amanda

Datum: 14 April 2019
Klockan: 05:23:26
Bloggen:

Jag gillar din blogg och på något sätt känns det som vi förstår varann eftersom vi båda sitter i rullstol. Känner igen de där med att folk tror att man inte förstår något bara för man sitter i rullstol :)

Svar: Tack så mycket kollar in din också. Det blir ju lite så när man har "samma" man känner igen vissa saker.
soclosedecember.nu

#22
💎 Skrivet av: Sara

Datum: 14 April 2019
Klockan: 08:25:22
Bloggen: http://saraabrahamsson.se

Jag tycker det är riktigt trevligt med dessa frågestunder eftersom man lär känna bloggaren bättre på ett sätt. Var intressant att få läsa dina svar :)

Svar: Tack 😊
soclosedecember.nu


#23
💎 Skrivet av: Sara

Datum: 14 April 2019
Klockan: 09:09:44
Bloggen: http://www.onyourfeet.blogg.se

Tack för dina svar. Jag uppskattar verkligen att du har tagit dig tid att svara så utförligt, du gjorde det lätt för mig att förstå vad du menar❤️

Svar: Ingen fara bara roligt med frågestund. Försökte förklara så lättförståeligt jag kunde ❤️
soclosedecember.nu


#24
💎 Skrivet av: Trollkatt

Datum: 14 April 2019
Klockan: 09:36:41
Bloggen: http://paulatrollkatt.blogg.se

Jätteroligt att läsa alla svaren :-D, det får mig att vilja ha frågestund också haha. Du har bra musiksmak :-D!

Svar: Tack! 😃 detta va roligt! Musik är underbart!
soclosedecember.nu


#25
💎 Skrivet av: Marie

Datum: 14 April 2019
Klockan: 10:28:12
Bloggen: http://sweetwords.se

roligt att du vill jobba på bokhandel eller med bloggandet, hoppas att din dröm slår in

Svar: Tack hoppas jag med hehe
soclosedecember.nu


#26
💎 Skrivet av: jenny

Datum: 17 April 2019
Klockan: 17:39:57
Bloggen: http://jenzel.se

Men grattis till anställningen!!!
Det är ju super bra, även om det inte är drömjobbet så är det som du säger. Har man ett jobb så är det så mycket lättare att söka sig vidare till ett annat jobb.

Angående tandläkare... VÄRSTA JAG VET!!
Sist jag var där hade jag oxå tandsten coh de tog bort på mig utan bedövning. Gick super bra.
Du ska nog lyssna på tandsköterskan, säger hon att det är ssalva så är det nog det. Kanske olika för olika tandläkare :)

kram kram


#27
💎 Skrivet av: Michelle

Datum: 18 April 2019
Klockan: 10:13:57
Bloggen: http://www.michellefrandell.blogg.se

Jag gillar heller inte tandläkarn borde gå men varje gång jag ringer så e det fullt så har Gett upp 😂

Svar: Haha skulle jag också ha gjort, det är bara det att jag bor bara ett par hundra meter ifrån min tandläkare så jag TVINGADE mig dit & beställde tiden. Men jag kan säga att det tog emot 😂
soclosedecember.nu
Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din mail (bara jag ser):


Din blogg:


Din kommentar:
(Om du vill använda någon smailes så är det bara att kopiera någon här under)
Eller om du använder någon smartphone/iPhone så kan du använda nån där)

😊 😉 😘 😍 😜 😁 😝 😛 😢 😭 😳 😄 😃 😙 😡
😱 😋 😤 😯 😇 🤔 😴 🤘🏻✌ 🍓 🎀 💔 ❣️ ❤️ 💜 💙 💚 💛
💧 💎 💍 👰🏻 🎊 🍹 🍷 🎉 🌹 💋 🔊 🎧 🎶 🎵
❄️ ⛄ 🎄 🌙️ 🌟 ✨🕯💀 ☠️ 👻 🙈 🙉 🙊 📖